Bøger

BØGER

Jesper Oehlenschläger trækker på egne erfaringer og en bred indsigt udvundet af ivrige læsning af dygtige forfattere, teologer og ledere, når han i sine bøger deler sine rige erfaringer som præst, mentor, lærer og leder.


Bøgerne kan bestilles hos Mediacellens forlag på www.mediacellen.dk eller på saxo.com

Byens Lykke (Inspiration & teologi, 2022)


Hvad sker der, når kirken søger at bidrage til det fælles bedste for alle i samfundet? Og hvad sker der, når den ikke gør det? Det er hvad denne bog er optaget af at reflektere over.

Med et bibelhistorisk udgangspunkt i det israelitiske folks eksil i Babylon, rejser bogen en række refleksioner over kirkens ”kulturmandat” og kald til at bygge gode samfund, udleve sit kreative potentiale og bliver medskaber af kulturen og samfundet.

Bogen er et bidrag til samtalen om kristendommens betydning og kirkens bidrag i det moderne samfund. Køb bogen her >>


Ingenmandsland (Roman, 2020)


Menneskeskæbner krydser hinanden i Vestre Fængsel – et grænseland, hvor følelser og forviklinger opstår, og hvor det kan være svært at se, hvad det er rigtigt, og hvad der er forkert.


INGENMANDSLAND er en eksistentiel spændingsroman om ensomhed og fællesskab, konflikter og kærlighed – og trangen til at finde et sted at høre hjemme.Alle unge vil gerne lykkes (Debat, 2019)


De to (tidl.) efterskoleforstandere Jesper Oehlenschläger og Jan Dufke har skrevet en bog, der argumenterer for behovet for mere ånd og mere accept af forskellighed i det danske skolesystem.Vejhjælp (Roman, 2016)


"En af livets vildfarelser er at tro, at man kan og bør klare sig uden hjælp fra andre. Jesper Oehlenschlägers læsværdige debutroman ”Vejhjælp” viser en anden vej og anbefales derfor til alle, der bærer rundt på en skjult smerte alene."


Daniel Øhrstrøm, forfatter og kulturjournalist på Kristeligt DagbladAt blive sig selv med Guds hjælp (2015)

Refleksioner over kristen dannelse


”Det er et Guds under og en hård kamp, hver gang et mennesker kommer til sig selv, står ved sig selv og tager et modigt skridt ud i livet med andre. Jesper Oehlenschläger har skrevet en vigtig bog om underet og kampen, som han kalder kristen dannelse. Det er en inspirerende bog til alle der lider af klaustrofobisk angst for små lukkede åndelige rum og om trives bedst med højt til himlen midt i spændingsfeltet mellem kristendom, klassisk dannelse og frihed. Må bogen komme vidt omkring til mennesker, der længes efter at blive sig selv og de andre blive det samme. Jeg blev en smule mere mig selv, men jeg læste denne bog. Det vil du også blive”.


Jesper Fodgaard, Journalist og præst i Aalborg

Han gjorde mig til en spids pil (2013)

En leders dannelse


”Et modent bidrag til en forståelse af kristent lederskab med god balance af teologisk fundament og menneskelig indsigt. Der er først og fremmest tale om lederskab, som det at mestre sig selv. Ægte lederskab flyder ud af den du er, ikke ud af roller, du forsøger at spille. I de temaer, der tages op i denne bog, er der nok at arbejde med et helt liv igennem i vores forsøg på at blive mennesker og ledere med høj integritet”.


Birger Nygaard, Sekretariatschef Folkekirkens Mission

Mentorskab (2011)

At udvikle disciple og ledere


”Kristen opgave er at gøre mennesker til Jesu disciple, men hvordan gør vi det? Denne bog peger på et af de vigtigste men desværre også mest oversete – redskaber til at hjælpe andre kristne til at udvikle sig som disciple og ledere, nemlig mentoring. Bogen der er den første af sin art på dansk om dette emne, giver en meget pædagogisk håndstrækning til dem, der ønsker at få hjælp af en mentor eller ønsker at stille sig til rådighed som mentor for andre”.


Mogens S. Mogensen. PhD. Ekstern lektor og konsulent.